Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ΞΕΝΑΓΗΣΗ-ΕΚΠ/ΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ


Τη Δευτέρα 8-10 θα επισκεφτούμε την Εθνική Πινακοθήκη.
    
Η Εθνική Πινακοθήκη δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως ξεναγοί παλάμης (PDAs), κιόσκια υπολογιστών, και με προβολές που γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Μουσείου να γνωρίσουν πληρέστερα την ιστορία της νεοελληνικής τέχνης.
Επίσης, ειδικό προσωπικό οργανώνει ξεναγήσεις στη μόνιμη ή στις περιοδικές εκθέσεις, που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές και σε διάφορες άλλες οργανωμένες ομάδες (σύλλογοι, όμιλοι, Φίλοι του Μουσείου κλπ)
Οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο εξοικείωσης του κοινού με την τέχνη.
Για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η ξενάγηση ολοκληρώνεται με το «Παιδικό Εργαστήρι». Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία γνωρίζουν τα χρώματα, το σχέδιο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν κατασκευές με διάφορα υλικά. Η Τέχνη απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες τους. Τα βοηθά να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη φύση, τη ζωή, την ιστορία της τέχνης, τα κάνει κοινωνικότερα, τονώνει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή τους.

περισσότερα για την Εθνική Πινακοθήκη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου