Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5ο - ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο και συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα της ιστορίας....Επίσης διηγηθήκαμε παρόμοια πράγματα που έχουν συμβεί σε μας ή που έχουμε παρακολουθήσει....
Καταλήξαμε σε δυο διαπιστώσεις...
α) Ενοχλούν
β)


Φτάσαμε στο ερώτημα γιατί συμβαίνει οι δυνατότεροι, οι ισχυρότεροι,  να ενοχλούν και να φοβίζουν άλλους που δεν τους έχουν κάνει τίποτα.


Από μια πρώτη συζήτηση καταλήξαμε στο τι παρατηρούμε γύρω μας, στον κόσμο των μεγάλων. Ο δυνατός φέρεται άσχημα στον λιγότερο δυνατό, αυτός με τη σειρά του φέρεται άσχημα σε κάποιον άλλο λιγότερο δυνατό, εκείνος με τη σειρά του κάνει το ίδιο στο παιδί και τελικά έτσι φέρεται και το παιδί σε κάποιον άλλο που δεν είναι τόσο δυνατός.


Αναρωτηθήκαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση


Μοιράσαμε ρόλους για να δραματοποιήσουμε και να γυρίσουμε ταινιούλες  αυτά που διαβάσαμε στην αρχική ιστορία στο επόμενο εργαστήριο. Είναι πράγματα που συμβαίνουν και σε μας και μας αφορούν. Στο επόμενο εργαστήριο θα συζητήσουμε επίσης τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να μην υπάρχει εκφοβισμός και βία στην τάξη και στο σχολείο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου